Skip to content

Axel Ferlin

UX-designer

“Det har varit bra kommunikation och information hela vägen, jag har inget att klaga på.“

Beskriv uppdraget som du har haft via Developers Bay

Jag är väldigt nöjd med samarbetet med Developers Bay. Det har varit bra kommunikation och information hela vägen, jag har inget att klaga på. Jag var ny i nätverket när jag sökte uppdrag hos Developers Bay för första gången och Green Cargo blev mitt första uppdrag på den vägen. Developers Bay presenterade några olika alternativ för mig och jag fastnade mest för Green Cargo då det lät både intressant och kul.

Så här långt har jag varit med och byggt upp UX-processen internt då IT-avdelningen växer och därmed behövs alltmer digitalisering och effektivisering. Det har innefattat alltifrån UX-frågor, flöden, kravställning etc.

“Mitt tips är att faktiskt träffa teamet och säkerställa att det känns bra med de andra personerna”

Beskriv samarbetet med Developers Bay & hur det har sett ut

Jag kom kom in i kravprocessen i ett pågående projekt som handlar om personalplanering, det var fördelaktigt att komma in i ett tidigt skede. Sedan dess har jag varit inblandad i ett flertal olika projekt och det kommer ske mycket utveckling framåt. Det är ett pågående arbete att planera processen för UX-arbetet och hur UX-teamet arbetar mot övriga delar i företaget. 

Behovet hos Green Cargo uppstod i samband med att en annan UX-designer slutade och kompetensgapet behövde fyllas. De såg ett ökat behov av kompetensen i och med deras digitaliseringsresa och behövde satsa på UX för att bygga användarvänliga produkter. 

 

Vad har du för tips till andra konsulter som söker uppdrag?

Mitt tips är att faktiskt träffa teamet och säkerställa att det känns bra med de andra personerna, det ökar chansen för att alla ska trivas med varandra.

Det andra tipset är att hitta ett uppdrag där du tror att du kan utvecklas och utmanas. Annars blir man lätt uttråkad. Viktigt med ett uppdrag som faktiskt är intressant! Jag tycker tex. att det är kul att få vara med och bygga system från grunden så Green Cargo kändes därför helt rätt för mig.

Vill du veta mer och ansöka om att bli medlem?