Skip to content

Hanna Moisander

Produktägare & IT-projektledare

“Relationen blir starkare och kommunikationen bättre när man inte har kontakt med för många olika personer.”

Beskriv uppdraget som du har haft via Developers Bay

Uppdraget hos Apotea gick ut på att arbeta strategiskt med hur IT-avdelningen svarade upp på automatiseringen av lagret i rollen som produktägare & IT-projektledare. Främst gick det ut på projektleda ett projekt för att ta fram tekniska lösningar för att svara upp på hårdvara. Under projektperioden gick vi från att automatisera cirka 12 000 ordnar till cirka 40 000 ordrar, detta under en 6 månadersperiod. Jag var även delaktig i många olika It-projekt på avdelningen och lyssnade in behov från olika bolag i koncernen. Dessutom tog jag fram en process för arbetet framåt. Apotea var en väldigt kul kund då det är ett snabbfotat bolag med höga It-krav.

Tack vare att matchningen var så bra så kunde jag vara där det verkligen behövdes utifrån mina personliga egenskaper och erfarenheter. Jag kunde göra skillnad i en roll där jag inte egentligen var en match på papper (egentligen sökte dom en programmerare). Vilket resulterade i att jag kunde bidra till helheten i bolaget.

“Tack vare att matchningen var så bra så kunde jag vara där det verkligen behövdes utifrån mina personliga egenskaper och erfarenheter.”

Beskriv samarbetet med Developers Bay & hur det har sett ut

När jag först kom i kontakt med Developers Bay så var jag på kundsidan. Jag lärde känna kundansvarig Lubomir Struwe och fick upp förtroende redan där. En styrka hos Developers Bay är den tighta relationen mellan konsult och nyckelperson. Relationen blir starkare och kommunikationen bättre när man inte har kontakt med för många olika personer. Jag slipper presentera och återupprepa mig flera gånger och risken för missförstånd minskar. 

Förutom att samarbetet är nära så är det även coachande, välvilligt och transparent. Jag fick känslan av att de inte måste sälja in mig, dem trodde verkligen att det skulle bli bra. Dem ville att jag skulle lyckas. Samarbetet kändes väldigt genuint!

Skillnaden på att samarbeta med Developers Bay vs. söka uppdrag på egen hand?

En stor fördel är extern verifiering. Man slipper förhandling och får lyxen att någon annan verifierar din kompetens och värde. Det resulterar i att man inte behöver bevisa sig på samma sätt då extern part redan vet att det är hög kvalité och kunden har ett förtroende för det. En annan fördel är att man träffar nya spännande bolag & hittar uppdrag som man kanske inte hade hittat annars. Kontaktnätverket blir större!

Med vilka ord skulle du rekommendera Developers Bay till andra?

Developers Bay är unika med sin approach att inte bara kolla på specen, dem ser vad bolaget verkligen behöver. Även på individnivå. Dem känner av vad som verkligen behövs, även utanför rollens ramar. Det är den starkaste USP:en enligt mig!

Dem är inlyssnande och svarar upp på förfrågningen genom att gör ett grundligt jobb för att upptäcka det riktiga behovet hos kunden.

Tips till andra konsulter som söker uppdrag:

 

Ett viktigt tips är att bli bättre på att skriva CV som lockar. Det ska vara tydligt och konkret i början med möjlighet att sedan läsa mer om intresse finns eller om kompetenser måste styrkas. Vad bidrar du med? Och nämn inte bara varken kompetens eller egenskaper. Båda är viktigt. Paketera sig själv så att det är lättöverskådligt vid första anblick.

Vill du veta mer och ansöka om att bli medlem?