Skip to content

Magnus Brattlöf

Fullstackutvecklare

“Jag uppskattar alla aktiviteter, webinars och meetups som ständigt hålls“

Magnus Brattlöf

Beskriv uppdraget som du har haft via Developers Bay

Jag har haft två stycken uppdrag via Developers Bay och har varit medlem i drygt två år. Just nu jobbar jag som Fullstackutvecklare på Polestar i ett team som utvecklar deras referralsprogram och hantering av inloggade användare på sajten. Det är ett roligt uppdrag med väldigt modern tech-stack och Polestar är en jättefin kund som har många spännande projekt på gång hela tiden och stora ambitioner. Innan Polestar och även mitt första via Developers Bay var jag en kortare sejour som Fullstackutvecklare på Kvd.

“Det kan vara svårt att penetrera marknaden ifall man inte sitter på ett gediget kontaktnät från början.“

Beskriv samarbetet med Developers Bay & hur det har sett ut

Det har varit bra enda sedan start. Daniela som var min kontaktperson när jag först blev medlem slutade och det dröjde inte länge innan Alexander och Navid ringde och presenterade sig för mig och sedan dess har vi haft en god kontakt. VENNER som jag driver tillsammans med tre andra är även dem jag medlemmar i Developers Bay och alla är supernöjda med onboardingen, bemötandet och den transparenta kontakten som man har här.

Vad är fördelen med att samarbeta med Developers Bay? Vad uppskattar du mest?

Jag uppskattar alla aktiviteter, webinars och meetups som ständigt hålls. Jag skall även tillägga att jag tycker att transparensen som hålls i Developers Bay är riktigt bra. Det är tydligt från start vad som gäller och hur mycket pengar som går till mig som frilansare samt mellanskillnaden som Developers Bay tar. Man får verkligen uppfattningen om att Developers Bay är där för sina frilansare och vill bjuda på en fin upplevelse och resa under tiden som man är medlem och aktiv i deras community.

Skillnaden på att samarbeta med Developers Bay vs. söka uppdrag på egen hand?

Det kan vara svårt att penetrera marknaden ifall man inte sitter på ett gediget kontaktnät från början. Det som är grymt och framförallt fint med Developers Bay är ju just deras kontaktnät och fina kunder samt att fakturering går mer eller mindre automatiskt. Det innebär att du som frilansare kan fokusera på att leverera hög kvalitet under ditt uppdrag.

Vad tycker du om DevBay som community? Har du deltagit på något event/webinar eller liknande?

Ja det har jag, två stycken After works här i Göteborg. En som Developers Bay fixade för alla som går mot Polestar. Vi är väl 15-20 stycken tror jag som jobbar mot Polestar så vi träffades på Boule bar och åt middag, drack gott o spelade boule tillsammans. Det var riktigt kul. Sen har jag även varit på en After work med alla medlemmar, fantastiskt roligt att träffas och utbyta erfarenheter och möta nya kontakter.

Jag och min kollega var även uppe i Stockholm på ett ‘Decentralized meetup’ som hostades på huvudkontoret. Där kunde man mingla med likasinnade, dricka och äta lite gott och lyssna på en väldigt spännande presentation om Ethereum 2.0 merge.

Tips till andra konsulter som söker uppdrag:

 

Var inte rädd för att få ett, två eller tio stycken nej. Ibland kan självförtroendet få sig en törn ifall man har sökt något uppdrag och man inte kommer med i processen. Jag tycker även man skall våga fråga sin kontaktperson vad du kan förbättra, tänka på eller förändra i ditt CV för att lyckas bättre nästa gång. Till sist tycker jag att man kan få lov att vara kräsen med vilka uppdrag man vill ha samt vilka krav som ställs från arbetsgivaren, oftast behöver dem dig mer än tvärtom. Var inte rädd att stå på dig och veta vad du är värd.

Vill du veta mer och ansöka om att bli medlem?